Koosjer recept: Sefardische rijst, kip en citroen-muntrelish

Sefardische rijst, kip en citroen-munt relish
Foto copyrights joods.nl

Deze week een heerlijk recept uit een eigen kookboek dat een lichter en sneller te bereiden versie is van Hameen, een sjabbat schotel die een langdurige bereidingstijd kent. Dit recept heeft een bereidingstijd van ongeveer 30 minuten en is voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 250 gr kip in gesneden stukjes
  • 3 fijn gesneden tenen knoflook
  • 1 theelepel gemalen geelwortel ( kurkuma )
  • 3 eetlepels olijfolie ( in een kopje doen )
  • 2 middelgrote wortels in blokjes gesneden
  • zaadjes uit ongeveer 7 kardemonpeulen
  • 500 gr langkorrelige rijst
  • 250 gr fijngesneden tomaten
  • 7 1/2 dl kippenbouillon

Ingrediënten voor de citroen-muntrelish:

  • 3 fijn gesneden tomaten
  • bosje fijngesneden verse munt
  • 5-8 fijngesneden bosuitjes
  • sap van 2 citroenen
  • zout

Bereidingswijze:

Meng in een kom alle ingrediënten voor de relish, dek de kom af en plaats deze zolang in de koelkast.

Meng de kip met de helft van de knoflook, en de geelwortel. Verhit een beetje olie in een pan en bak hierin de stukjes kip tot ze bijna gaar en licht van kleur zijn. Uit de pan halen en apart zetten.

Voeg in dezelfde pan de resterende olie toe, de rest van de knoflook, de wortelpartjes, de kardemonzaadjes en rijst en schep dit mengsel ongeveer 2 minuten om in de pan.

Voeg dan de tomaten en de kippenbouillon toe en breng dit aan de kook. Dek de pan met een deksel af en 10 minuten zachtjes laten koken tot de rijst gaar is. Een paar minuten voor tijd, voegt u de kip die u apart heeft gezet toe. Serveer de rijstschotel met de relish.

Bete’avon!

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)