Het is donderdag en zoals u bent gewend, een nieuw koosjer recept. Deze keer iets makkelijks na al het barbecueën tijden Israëls Onafhankelijkheidsdag.
Op kosher.com vonden we het recept van kip met mosterd en honing, weer eens iets anders. Ik ben dit recept meteen gaan uitproberen en vond het werkelijk een heerlijke combinatie.
Ingrediënten
4 stukken kip ( meer kan ook )
1 kopje (Manischewitz) honing
1/4 kopje olie
1 theelepel zout
2 theelepels mosterd, zoals Reine Dijon Mosterd
1 eetlepel curry
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175* Celsius.
Leg de kip in een bakvorm.
Meng in een grote maatbeker honing, olie, mosterd, curry en zout. Zet dit gedurende één minuut in de magnetron om het mengsel vloeibaar te maken en gemakkelijk te schenken.
Giet de saus over de kip. Plaats het geheel onafgedekt in de oven, en bak ongeveer 45 tot 60 minuten tot de kippenbouten goudbruin zijn, vergeet niet om ze halverwege even ondersteboven keren.
Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!