Het is donderdag dus tijd voor een nieuw koosjer recept en deze week maken we het makkelijk met een recept wat we vonden op Kosher.com
Kippenvingers die je in de oven in dertig minuten lekker knapperig maakt en waar je je vingers bij aflikt.
Ingrediënten
140 – 175 gram kippenborst, in reepjes gesneden (meer kan ook)
2 eetlepels water
1 eetlepel mosterd
zout, naar smaak
peper, naar smaak
snufje paprika
snufje cayennepeper
snufje knoflookpoeder
snufje uienpoeder
1 pakje Melba-toast, geplet
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius, bekleed een bakplaat met bakpapier en zet apart.
Meng in een kleine kom water, mosterd, zout, peper, paprikapoeder, cayennepeper, knoflookpoeder en uienpoeder.
Maal de Melba-toast in een keukenmachine tot het een poeder wordt. Voeg toe aan een tweede kleine kom.
Bestrijk de kipreepjes aan beide kanten, eerst in het kruidenmengsel en daarna in het Melba toastpoeder. Leg ze op de voorbereide bakplaat.
Bak ongeveer 20 minuten, keer halverwege de bereidingstijd om. Voor extra knapperigheid, gril de laatste twee tot drie minuten. Serveer onmiddellijk.
Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!