Nieuw koosjer recept – ‘Kip in amandelboter’

Kip in amandelboter. Foto via kosher.com

Het is donderdag dus zoals iedere donderdag een nieuw koosjer recept. Deze keer kip in amandelboter.

Dit gemakkelijke en verrassend lekkere kiprecept dat we op kosher.com vonden, is ideaal voor je volgende doordeweekse avondmaaltijd.

Ingrediënten Amandelbotersaus

1/2 kopje (Gefen) geroosterde amandelboter

6 eetlepels kokos-amino’s (of sojasaus)

3 eetlepels (Manischewitz) honing

1 eetlepel + 1 theelepel witte azijn

1/8 theelepel cayennepeper

Ingrediënten kip

4 kipkoteletten, in blokjes snijden

3 eetlepels (Manischewitz) aardappelzetmeel (of bloem)

plantaardige olie, om te frituren

gehakte amandelen, voor garnering (optioneel)

Bereid de saus voor

Meng alle sausingrediënten in een middelgrote kom. Opzij zetten.

Bereidingswijze

Doe de kip en aardappelzetmeel in een zak met ritssluiting of andere af te dichten zak tot ze volledig bedekt zijn.

Verhit in een frituurpan of grote pan enkele centimeters olie tot 175 graden Celsius. Voeg kip toe en zorg ervoor dat de pan niet te vol wordt. Bak ongeveer vijf minuten, of tot de interne temperatuur 74 graden Celsius aangeeft.

Leg de kip op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Giet de voorbereide saus over de kip.

Garneer met gehakte amandelen, indien gewenst, en serveer.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)