Het is donderdag en zoals u van ons gewend bent een nieuw koosjer recept, deze week is dat gestoofd borststuk waarvan wij een perfect recept op kosher.com vonden.
Voor het bereiden van een perfect borststuk zijn niet veel stappen en ingrediënten nodig. Soms, hoe eenvoudiger, hoe beter, wat zeker het geval is met dit borststuk. De stoofmethode en eenvoudige ingrediënten verhogen de smaak van het vlees en creëren een super mals borststuk. Tip: wees niet zuinig met saus.
Ingrediënten
1 1/2 kilo borstvlees
2 eetlepels (Gefen) olijfolie
1 middelgrote ui, in blokjes gesneden
snufje zout
snufje peper
1 kopje (Alfasi) Cabernet Sauvignon of andere droge rode wijn
15 gram Tuscanini tomaten, geplet
1 theelepel paprikapoeder
Bereidingswijze
Verhit olie in een pan. Voeg ui, zout en peper toe en bak tot ze doorschijnend zijn, dat gebeurt in ongeveer zeven minuten.
Voeg wijn toe en blus af, schraap eventuele bruine stukjes van de bodem van de pan en meng ze door de uien.
Voeg tomaten en paprikapoeder toe.
Breng aan de kook, voeg de borst toe en dek af.
Laat het vlees sudderen tot het gaar is in ongeveer twee en een half tot drie uur.
Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!