Nieuw koosjer recept: Runderborst met sherry en kastanjes

Foto The Marblespoon Cookbook

Het is donderdag, dus zoals gebruikelijk een nieuw koosjer recept en deze keer is dat runderborstvlees met sherry en kastanjes. Een recept dat we vonden in The Marblespoon Cookbook.

Veel eenvoudiger wordt het niet. De combinatie van ingrediënten levert het lekkerste, boterzachte stukje vlees op, met een verrassingselement door de kastanjes. Een perfect hartig stukje vlees wat je eventueel kan serveren met een stuk zoetere kip om de maaltijd in balans te houden.

Ingrediënten

  • 1,2 – 1,6 kilo gesneden runderborst
  • 3 pakjes (85 gram) geroosterde en gepelde hele kastanjes
  • 6 blokjes bevroren knoflook
  • 3 eetlepels (of 1 pakje) uiensoepmix
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 fles (360 gram) Sherry om mee te koken

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175* graden Celsius.
  • Leg het borststuk in een bakvorm.
  • Schik de kastanjes rond het vlees (zie foto boven).
  • Voeg knoflookblokjes en uiensoepmix toe.
  • Breng op smaak met paprika en peper.
  • Giet de sherry eroverheen.
  • Masseer alle kruiden en knoflook aan alle kanten door het vlees.
  • Dek af en bak gedurende drie tot vier uur, of het gaar is.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)