Het is donderdag: dus zoals u gewend bent een nieuw koosjer recept, deze keer een kip die het predicaat van ‘smakelijkste en malse kip’ ooit verdiend.
Maar u moet er wel iets voor doen, het begint met een nacht marineren van de kip om hem bij elke hap een geweldige smaak te geven. Koken in een slow-cooker resulteert in eenkip die letterlijk van het bot valt. U zult het geweldig vinden!
Ingrediënten
- 1 hele kip
- (Gefen) Olijfolie, om de kip mee te besprenkelen
- 1 grote ui
- 3 kleine middelgrote zoete aardappelen (ongeveer 450 gram)
Marinade
- 3 eetlepels (Gefen) Olijfolie
- 5 teentjes knoflook, gehakt of 5 blokjes (Gefen) Frozen Garlic
- 5 eetlepels vers citroensap
- 1/2 theelepel (Gefen) Oregano
- 3/4 theelepel tijm
- 1/2–1 theelepel gerookt paprikapoeder
- zout, naar smaak
- peper, naar smaak
- 2 eetlepels (Manischewitz) Honing
Bereidingswijze
Klop de marinade-ingrediënten samen. Snijd overtollig vet van de kip.
Smeer de marinade bunnen en buiten over de kip. Leg met de velzijde naar beneden in een pan, dek af en zet een nacht in de koelkast.
Sprenkel olijfolie op de bodem van de slow-cooker.. Snijd de ui dik in halve cirkels en doe ze in de pan. Leg de kip voorzichtig met het vel naar beneden op de uien.
Schrob de zoete aardappelen en snijd ze in de lengte doormidden. Leg ze op en rond de kip.
Giet de marinade erover. Zet temperatuur hoog en kook gedurende vijf uur, of tot u denkt dat het mals en klaar is.
Recept van Kosher.com
Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!