Nieuw koosjer recept – Peppersteak met palm spaghetti en roerbak groente

Foto Kosher.com

Het is donderdag dus tijd voor een nieuw koosjer recept. Deze week hebben we gekozen voor peppersteak met (palm) spaghetti en roerbak groente.

Met deze sappige pepersteak in Aziatische stijl, geserveerd met een hart van champignons, broccoli en palm-spaghetti, lik je je vingers af.

Je kan het zelf aanpassen met andere Aziatische kruiden dan beschreven in het recept van kosher.com

Ingrediënten

  • 600 gram pepersteak ( meer of minder mag, afhankelijk van het aantal eters)
  • 1/4 kopje (Gefen) Sesamolie
  • 1 grote ui, gehakt
  • 1/4 kopje sojasaus
  • 1/8 kopje (Haddar) Teriyakisaus
  • 4 teentjes knoflook, geplet, of 4 blokjes bevroren knoflook
  • 1 theelepel geraspte gember (optioneel)
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/8 theelepel zwarte peper

Ingrediënten Roerbak

  • 2 eetlepels (Gefen) Sesamolie
  • 1 ui, in vieren gedeeld en in plakjes gesneden
  • 1 (280 gram) bakje verse champignons, in plakjes snijden
  • 2 kopjes (Beleaf) Frozen Broccoliroosjes
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1/8 theelepel zwarte peper
  • 2 blikjes (bijv. Gefen Hearts) Palm Spaghetti
  • zwarte sesamzaadjes, om te serveren

Bereidingswijze Peppersteak

  • Verhit de sesamolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit gedurende 10 minuten toe tot ze goudbruin zijn.
  • Voeg de pepersteak, sauzen en kruiden toe en kook een uur.

Bereidingswijze Roerbak

  • Verhit de sesamolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui en kruiden toe en bak in 10 minuten goudbruin.
  • Voeg de champignons toe en bak 5 minuten.
  • Voeg de broccoli toe en bak nog eens vijf minuten.
  • Voeg de uitgelekte harten van palmspaghetti toe en bak 10 minuten.
  • Serveer de pepersteak over de hartjes van de wokpalm en bestrooi met zwarte sesamzaadjes.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)