Het is donderdag dus zoals u van ons bent gewend, een nieuw koosjer recept, deze keer iets makkelijks maar o zo lekker, kip met knoflook en tijm.
Toevallig kwam ik dit recept tegen op Kosher.com, maar ik maak dit recept zelf al jaren, vaak op vrijdagavond, als de kinderen en kleinkinderen op bezoek zijn. Het is dan altijd smullen geblazen en er blijft niets over.
Ingrediënten
4-6 kippenbouten (afhankelijk van het aantal personen)
1 grote ui, in kleine stukjes gehakt
1 eetlepel olie
1 eetlepel verse tijm, fijn gehakt (of 1/2 eetlepel gedroogd)
3–4 teentjes knoflook, geplet of 3-4 blokjes (Gefen) Frozen Garlic
2 lente-uitjes, fijn gehakt
3 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel zout
peper, naar smaak
paneermeel, om te besprenkelen
1/2 kopje (Baron Herzog) Chenin Blanc of andere halfdroge witte wijn
1 volle eetlepel (Manischewitz) honing
1 volle eetlepel natuurlijke abrikozenjam
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Maak de kip schoon. Snijd de kipbouten in tweeën zet apart.
Leg de ui in een met bakpapier beklede braadpan en meng het met een eetlepel olie. Leg de stukjes kip erop.
Maak een pasta van de tijm, knoflook, lente-uitjes, olijfolie, zout en peper. Wrijf de kip aan alle kanten in. Bestrooi met paneermeel en smoor de kip goed.
Dek af en bak anderhalf uur.
Meng ondertussen in een kommetje de honing en de jam en laat de wijn intrekken. Hierdoor krijgt de wijn een zoete smaak en wordt de smaak van de kip versterkt.
Haal de bedekking van de kip en giet voorzichtig het wijnmengsel erover. Leg het dan terug in de oven en bak nog een half uur verder, één keer halverwege nog een keertje bedruipen. Haal het uit de oven en bewaar afgedekt.
Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!