Het is donderdag en dus tijd voor een nieuw koosjer recept. Deze week een gerecht dat je kunt gebruiken zowel als voorgerecht als hoofdgerecht.
Deze pepper steak salade die we op kosher.com vonden, is dus een ‘flexibel gerecht’ om het zo maar eens te noemen. Je kunt er alle kanten mee uit.
Ingrediënten
- 450 gram dun gesneden pepersteak ik (meer kan ook bij meer eters)
- 2 eetlepels (Tuscanini) Balsamico Azijn
- 2 eetlepels (Gefen) Maple Syrup
- 1 en 1/2 theelepels olijfolie
- 225 gram rucola
- 1/2 kopje gesneden kerstomaatjes
- 1 avocado, in blokjes snijden
- 1 sjalotje, in dunne plakjes gesneden
Dressing
- 2 eetlepels (Tuscanini) Balsamico Azijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel Reine Dijon Mosterd
- 2 eetlepels (Gefen) Mayonaise (of gebruik suikervrije mayo)
Bereidingswijze
Combineer balsamicoazijn en ahornsiroop en marineer het vlees één tot vier uur in het mengsel.
Verhit een royale koekenpan op middelhoog vuur tot hij erg heet is. Voeg (olijf)olie toe. Haal het vlees uit de marinade en schroei het geheel bruin, ongeveer vier tot vijf minuten in totaal.
Combineer dressingingrediënten in een kleine kom.
Opdienen: leg rucola, cherrytomaatjes, avocado en sjalot in een grote slakom of op afzonderlijke borden. Voeg vlees toe en besprenkel dat met de dressing.
Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!