Het is donderdag dus zoals gebruikelijk, tijd voor een nieuw koosjer recept.
We wilden het deze keer wat makkelijker houden, na de overvloedige maaltijden tijdens Rosh Hashana en Sukkoth, en vonden een simpel maar oh zo lekker recept op kosher.com, kip Marbella.
Ingrediënten
1 hele kip, in vieren gesneden
1 kopje pruimen zonder pitten
1/2 kopje (Gefen) groene olijven zonder pit
1/2 kopje kappertjes (met 3 theelepels water)
1/4 kopje gedroogde oregano
1/2 kopje (Tonnelli) Rode Wijnazijn
1/2 kopje olijfolie
1 kop knoflook, fijn gehakt
wat (koosjer) zout
peper
1 kopje bruine suiker
1 kopje Baron Herzog Chenin Blanc of andere witte wijn
1/2 kopje verse peterselie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175* Celsius.
Combineer pruimen, olijven, kappertjes, kappervloeistof, oregano, azijn, olijfolie en knoflook in een grote, ondiepe ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de kip toe en roer om te coaten. Dek af en zet acht uur of een nacht in de koelkast.
Haal dek van de kip en besprenkel met bruine suiker.
Giet wijn over kip en bak deze afgedekt een uur in de oven. Haal dek van de kip en bak 30 minuten of tot ze goudbruin zijn.
Rooster vijf minuten, als u de huid liever lichtbruin heeft. Garneer met peterselie.
Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!