Fasulye, het van oorsprong nationale gerecht van Turkije is ook in Israël en bij Joden buiten Israël erg populair.
Niet alleen omdat het makkelijk is te bereiden maar ook nog eens heerlijk smaakt. Heeft u het nog nooit eerder gegeten dan is dit uw kans met het recept wat we vonden op kosher.com
Ingrediënten
125 gram in blokjes gesneden kalfsvlees of in blokjes gesneden rundvlees en / of mergbotten
2 eetlepels olie
1 grote ui, fijngehakt
3 grote teentjes knoflook, geplet, of 3 blokjes bevroren knoflook
3 royale theelepels kaneel
3 royale theelepels Jamaicaanse peper
450 gram witte (Gefen) bonen (een nacht geweekt met 2 eetlepels zout)
wat water
2 eetlepels zout
200 gram (Tuscanini) tomatenpuree, naar smaak
Bereidingswijze
Verhit de olie in een grote geëmailleerde gietijzeren pan op middelhoog vuur.
Fruit de gehakte uien tot ze glazig zijn (ongeveer drie tot vier minuten).
Voeg de geplette knoflook toe en bak gedurende twee minuten (niet te bruin).
Voeg vlees toe en kook tot het lichtbruin is.
Voeg kaneel, Jamaicaanse peper en zout toe. Roer tot warme kruiden.
Voeg uitgelekte bonen toe.
Vul de pan met water tot anderhalve centimeter boven de bonen.
Leg een houten lepel over de pan (zodat bonen niet overkoken) en dek de pan af met het deksel op de lepel.
Breng aan de kook, zet het vuur laag en kook tot het zacht is, ongeveer anderhalf uur. Als er zich schuim ophoopt, kunt u het gewoon afvegen met een schuimspaan of schuimspaan.
Maak een blikje tomatenpuree zacht in wat heet water. Voeg tomatenpuree toe aan een maatbeker en vul met heet water tot de lijn van anderhalve kopje. Meng goed.
Voeg toe aan de pan en kook tot het dik is, ongeveer 10 minuten.
Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!