IDF baas stuurt boodschap van hoop aan soldaten ter nagedachtenis aan Yitzhak Rabin

Yitzhak Rabin, enige minuten voordat hij zou worden vermoord . Screenshot YouTube

Vandaag, donderdag, is de joodse datum waarop 25 jaar geleden Yitzhak Rabin werd vermoord, ter gelegenheid waarvan de opperbevelhebber van de IDF, Aviv Kochavi, een brief met een boodschap van hoop aan alle soldaten stuurde.

“Er zijn 25 jaar verstreken sinds er drie schoten weerklonken op het Malkhei Yisrael-plein in Tel Aviv. Drie schoten die de rug van premier Yitzhak Rabin, moge hij rusten in vrede, doorboorden en de rug van het hele land, gewond en bloedend achtergelaten, wat een diepe breuk markeerde in de Israëlische samenleving ”, schreef Kochavi in ​​een brief die werd verspreid onder IDF-soldaten en commandanten.

‘De onrust en het gevoel van verdriet bereikten elk huis in het land, temidden van controverse en diep verdriet, maar toch vond de Israëlische samenleving een manier om samen te komen en respect te betuigen aan een persoon wiens levensverhaal verstrengeld was met het verhaal van ons land, ‘ ging de brief verder.

Kochavi verwees naar een zin die door Rabin zelf was geschreven op de dag dat hij de functie van stafchef van de IDF aannam: “De IDF haalt zijn macht uit de mensen, en voor de mensen bestaat en opereert het.”

“De boodschap resoneert nog steeds bij ons”, schreef Kochavi. “En de IDF voert het wekelijks uit. “De IDF bestaat ter wille van de natie” benadrukte Kochavi de rol die de IDF speelt bij het handhaven van eenheid en samenhang in de Israëlische samenleving.

“De IDF bewijst dat de identiteit en mening van elke soldaat gerespecteerd kan worden, terwijl hij streeft naar en samenwerkt voor een hoger doel, het bewijst dat men verschillende meningen en verschillende overtuigingen kan hebben, terwijl hij ware vriendschap en partnerschap uitdrukt waarin de verschillende identiteiten, verschillende manieren van denken en eenheid in actie allemaal samen kunnen gaan, ‘merkte Kochavi op, eraan toevoegend dat de IDF een model is dat hoop genereert.

Ten slotte legde Kochavi het verband tussen het verband om de veiligheid van Israël te handhaven en het belang van het leren en onthouden van de moord op Rabin.

Om het voortbestaan en de veiligheid van het land te waarborgen moeten we ons begrip van de betekenis van de moord als symbool van haat en verdeeldheid verdiepen, en te onthouden dat we zelfs in tijden die worden gekenmerkt door meningsverschillen, een verenigd leger moeten blijven dat een verenigde natie ‘, schreef Kochavi.

“Dat is de unieke geest van de IDF, en dat is de geest die werd gepromoot onder het bevel van Rabin toen hij de IDF naar de grootste van zijn overwinningen leidde tijdens de Zesdaagse Oorlog. Moge de herinnering aan Yitzhak Rabin een zegen zijn,” beëindigde Kochavi zijn brief.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)