Het is donderdag dus hier is weer een nieuw koosjer recept voor u. We houden het deze keer makkelijk en kwamen via Kosher.com uit op gegrilde kip met rozemarijn en rode spaghetti.
Ingrediënten
- 4 stukken kip (dijen en drumsticks)
- 1 eetlepel verse rozemarijn, in kleine stukjes gehakt
- 2 eetlepels bruine suiker
- 1 en 1/2 theelepels knoflookpoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel zout
- Rode spaghetti
- 1 pakje Tuscanini Spaghetti
- 1 kleine ui, in blokjes gesneden
- 2 eetlepels olie
- 2 blikjes met ieder 400 gram Tomatensaus
- zout (naar smaak)
- peper (naar smaak)
Bereidingswijze kip
Verwarm de grill voor op hoge temperatuur (200* Celsius of hoger).
Was de kippenbodems en maak ze schoon, en verwijder overtollig vet uit de kip. Dep de kip droog. Dit zal helpen om een superkrokante huid te creëren.
Meng alle kruiden in een kleine kom. Smeer het over alle kanten van de kip. Laat op kamertemperatuur rusten tot de grill heet is.
Leg de kip met het vel naar boven op een hete grill en sluit het deksel. Draai de kip om de vijf tot zeven minuten totdat de interne temperatuur van de kip 90 graden Celsius bereikt (ongeveer 30-35 minuten voor drumsticks. Bodems hebben ongeveer 45 minuten nodig)
Bereidingswijze rode spaghetti
Bereid spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
Fruit de ui in olie goudbruin. Voeg beide blikken tomatensaus toe en breng aan de kook. Voeg de spaghetti toe, breng op smaak met peper en zout en serveer! Dat is alles!
Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!