Het is weer donderdag dus tijd voor een nieuw koosjer recept. Deze week maar eens iets makkelijks, ook vanwege de warmte: shoarma uit de koekenpan met rijst uit de oven.
Ook als je niet van rijst houdt, is deze shoarma heerlijk en eet je het met een pita met wat humus en tehina. Het is weer smullen, dankzij Jamie Geller.
Ingrediënten
- 1½ kopje basmatirijst
- 1 blik kikkererwten (400 gram), uitgelekt en gespoeld
- 4 eetlepels shoarma kruidenmix , verdelen
- (Kosjer) zout
- Extra vergine olijfolie
- 3 kopjes kokend water
- 4 kippenborsten zonder been, zonder vel
- 1 citroen, schil en sap
- 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
- wat kerstomaatjes
- 1 rode ui, in dunne plakjes gesneden
- 1½ eetlepel balsamicoazijn
Bereidingswijze
Voeg rijst en kikkererwten toe aan een braadpan, breng op smaak met 1 eetlepel shoarma kruidenmix en ½ eetlepel zout. Sprenkel er 2 eetlepels extra vergine olijfolie over. Giet er 3 kopjes kokend water bij, roer, dek af en bak 25 minuten op 200* Celsius in de oven. Als het klaar is, leg het deksel eraf, prik met een vork en zet apart tot het klaar is om te serveren
Snijd ondertussen de kipfilets in reepjes.
Meng in een grote kom de schil en het sap van 1 citroen met de knoflook, ½ theelepel zout, ½ theelepel peper, 3 eetlepels extra vergine olijfolie en 3 eetlepels shoarmakruiden, meng goed. Voeg kip toe en roer om de kip te coaten.
Bereid tomatensalade door tomaten en uien in een kom te mengen en te mengen met balsamicoazijn, 3 eetlepels extra vergine olijfolie, zout en peper.
Verhit een koekenpan en kook de kip 3 minuten per kant. Serveer met rijst en tomatensalade.
Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!