Nieuw koosjer recept – Kip kebab

Kip kebab.

Het is weer donderdag dus tijd voor een nieuw koosjer recept. En vandaag is dat kip kebab, enorm populair voedsel in Israël, waar het bij iedere barbecue niet kan ontbreken.

Kip kebab is waarschijnlijk het meest internationaal geliefde voorbeeld van aan het spit geroosterd vlees, zegt het recept dat we op JewishLearning vonden.

Helder met limoen en ui, en gemaakt met sappige kippendijen in plaats van kippenborsten, hebben ze maar een paar minuten nodig om op een hete grill te koken (je zou ze ook in een grillpan kunnen doen). Bovendien zijn ze zo veelzijdig: heerlijk bij rijst, perfect bij warm laffabrood en hummus.

Ingrediënten

  • 100 tot 125 gram kippenbouten zonder vel en zonder bot, met het overtollig vet afgesneden en in blokjes van 4 cm gesneden (groter of kleiner mag ook naar eigen smaak).
  • 1/4 kopje olijfolie
  • 1,5 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 1 theelepel zeezout
  • 1/2 theelepel gerookte paprika
  • 3/4 theelepel knoflookpoeder
  • 3/4 theelepel gemalen koriander

Bijgerechten

  • peterselie
  • limoenpartjes
  • dun gesneden rode ui 
  • hummus
  • laffa brood

Bereidingswijze

  1. Combineer de kruiden in een kom. Voeg de in blokjes gesneden kip en olijfolie toe en meng goed om te combineren. Dek af en zet minimaal 30 minuten en maximaal 12 uur in de koelkast. Hoe langer het marineert, hoe lekkerder het wordt!
  2. Neem 12-15 houten of metalen spiesen. Als je houten spiesen gebruikt, laat ze dan een half uur weken zodat ze niet verbranden en vlam vatten op de grill. Rijg de gemarineerde kip aan de spiesen – ik rijg ze graag in de lengterichting zodat er meer oppervlakte is om te grillen. 
  3. Verwarm de grill voor op middelhoog vuur en vet deze in door een paar papieren handdoeken in plantaardige olie te dompelen en wrijf ze vervolgens met een tang voorzichtig over de roosters tot ze glanzend zijn. 
  4. Leg de kebabs op de grill en bak ze goudbruin, ongeveer 5-6 minuten per kant. Gebruik een tang om ze te draaien. Ze moeten op plaatsen een beetje verkoold zijn. 
  5. Doe over op een schaal en bestrooi met peterselie en gesneden rode ui. Pers uit met verse limoen. Serveer met warme pitta of laffabrood en hummus. 

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)