Het is donderdag, dus zoals gebruikelijk weer een nieuw koosjer recept, deze keer ‘gehaktballen met een Aziatische saus’. Weer eens wat anders en lekker makkelijk te bereiden, volgens Kosher.com.
Door de Aziatische saus krijgen deze gehaktballetjes in een keer een heel andere smaak, daarnaast zijn ze gewoon in de oven te bereiden.
Ingrediënten voor de gehaktballen
1 kilo rundergehakt
1 theelepel geroosterde sesamolie
1/4 kopje broodkruimels (optioneel)
1/2 theelepel gemalen gember
2 eieren
1/4 theelepel uienpoeder
1/4 theelepel knoflookpoeder
3 tot 4 teentjes knoflook
Ingrediënten voor de Aziatische saus
1/2 kopje hoisinsaus
1/4 kopje rijstazijn
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel honing
2 eetlepels sojasaus
2 theelepels sesamolie
1 theelepel verse gember
1 eetlepel maizena opgelost in 1/2 kopje water, om te verdikken
Optionele garnituren
geroosterde sesamzaadjes
gesneden lente-uitjes
verse peterselie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet de bakplaat in.
Meng alle gehaktbal ingrediënten in een grote kom. Vorm er balletjes van met een diameter van 1,5 cm, maar groter kan ook en leg ze op de voorverwarmde bakplaat. Bak 10 tot 12 minuten. De gehaktballetjes moeten aan de buitenkant goudbruin zijn en niet meer roze van binnen.
Maak ondertussen de saus klaar. Meng hoisinsaus, rijstazijn, knoflook, honing, sojasaus, sesamolie en gember in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Klop het tot een mengsel ontstaat. Voeg het maizena-mengsel toe en kook tot de saus is ingedikt.
Leg voor het serveren elke gehaktbal op een tandenstoker en dompel ze in de saus. Of je kunt alle gehaktballetjes in een serveerschaal doen en de saus eroverheen gieten. Serveer warm en bestrooi met optionele garnituren.
Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!