Het is donderdag dus zoals u bent gewent een nieuw koosjer recept, deze keer via Kosher.com.
Dit recept geeft een Midden-Oosterse draai aan de populaire geraspte runderpizza! De smaak van de kip komt echt samen met de hummus en olijven om hem die authentieke mediterrane smaak te geven. Deze pizza is heerlijk en gemakkelijk om te maken en iedereen zal er van genieten.
Dit recept is genoeg voor vier personen en in 1,5 uur klaar.
Ingrediënten voor de pizza
- 1/2 kopje hummus
- techina, om te sprenkelen
- 2 in de winkel gekochte pizzabodem of pizzadeeg
- 1 kilo kipkoteletten
- 1 kleine aubergine, in kleine stukjes gesneden
- 1 middelgrote ui
- 1/4 kopje olie, om te sauteren
- 1/4 kopje water
- 1/2 kopje gesneden olijven
- 1/4 kopje krokant gebakken uitjes
Ingrediënten voor de kip marinade
- 1 theelepel zout
- 1 en 1/2 theelepel Zaatar (afhankelijk van de smaak)
- 1 theelepel komijn
- 1/2 theelepel chili
- 1 knoflookblokje
- 1/2 kopje olijfolie
- 1/4 kopje citroensap
Ingrediënten bij de aubergine
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel knoflookpoeder
- scheutje zwarte peper
- 1/3 kopje olijfolie
Bereidingswijze
Bereid eerst de pizza voor
Combineer alle marinade-ingrediënten voor de kip en marineer de kip gedurende 30 minuten of maximaal twee uur.
Verwarm de oven voor op 190* graden celcius.
Meng 1/3 kopje olijfolie, 1/2 theelepel zout en 1/4 theelepel knoflookpoeder door elkaar. Giet over de aubergine en schep om de stukjes goed te bedekken.
Rooster de aubergine gedurende 35 minuten.
Plaats vervolgens de kip in een pan en besprenkel het met het 1/4 kopje water. Bak afgedekt 35-40 minuten
Fruit de ui in olie en zet apart.
Haal de kip uit de pan en rasp met twee vorken. Combineer de kip met de gebakken uitjes, olijven en aubergine.
Verdeel hummus over de pizzaborden, bedek met de kip en strooi er wat knapperige gebakken uien over. Besprenkel ten slotte het geheel met wat techina.