Het is donderdag dus weer tijd voor een nieuw koosjer recept, deze keer via kosher.com, ‘sissende biefstuk’.
Gewoon heerlijk en makkelijk te maken, dus ideaal voor een warme zomerdag.
Ingrediënten
700 gram biefstuk vlees in reepjes gesneden
1 theelepel (zuiverings)zout
4 eetlepels (Gefen) Maizena, gemengd met 1/2 kopje koud water
3 eetlepels (Gefen) Canola Oil
Saus
1/4 kop Teriyaki-saus
1 theelepel gehakte knoflook
3 eetlepels (lichte) sherry
1 eetlepel Sesamolie
1 eetlepel honing
4 lente-uitjes, in blokjes gesneden
Bereidingswijze
Combineer biefstuk plakjes met de bak soda en laat 30 minuten intrekken.
Spoel het vlees af en droog het goed af. Plaats in het maïzena-watermengsel (het moet een dikke lijmachtige consistentie hebben).
Verhit de olie in een pan met anti-aanbaklaag. Voeg vlees toe, een paar stukjes tegelijk, en zorg ervoor dat de pan niet te vol wordt. Bak één minuut per kant. Haal het vlees uit de pan en bak in porties totdat al het vlees gaar is. Leg vlees op serveerschaal.
Doe alle sausingrediënten in een pan en breng aan de kook. Haal van het vuur en giet de saus over het vlees. Garneer het met de lente-uitjes.