Het is donderdag dus zoals altijd een nieuw koosjer recept. Vandaag BBQ rundvleessticks in Aziatische stijl via Kosher.com. Je hoeft ze niet op de barbecue te maken want in een (grill)pan gaat het ook prima. Smullen maar.
Ingrediënten
1 kilo dun gesneden biefstuk (degenen die zijn gelabeld als pepersteak, niet roerbakken)
1/4 kopje canola of avocado-olie
1/4 kopje geroosterde sesamolie
2 gram sojasaus
1 theelepel rijstwijn azijn
1/4 kop kippenbouillon
1 theelepel versgemalen gember
1/4 theelepel rode pepervlokken
1 teentje knoflook fijngehakt
1/2 ui fijn gehakt
Bereidingswijze
Combineer alle ingrediënten behalve vlees om marinade te maken.
Snij het vlees in stukken
Spies vlees op bamboe spiesjes, elk ongeveer 2 stukjes.
Leg in een glazen braadpan en giet de marinade over het vlees. Dek af met plastic en marineer minimaal 1 uur in de koelkast.
Daarna aan beide kanten grillen.