Israël publiceert lijst met landen om normaal vliegverkeer te hervatten

Reizigers op Ben Gurion Airport. Screenshot YouTube

De Israëlische regering heeft een lijst gepubliceerd met 20 landen waarmee het in gesprek is om het normale vliegverkeer voor Israëlische burgers te hervatten. Nederland en België zitten daar niet bij.

In het document staat een lijst van 20 “groene” landen die van plan zijn binnenkort hun grenzen te heropenen vanwege de lage en dalende coronavirus besmettingen en sterfgevallen de afgelopen weken.

Deze landen zijn o.a. de Seychellen, Cyprus, Griekenland, Zuid-Korea, Slovenië, Montenegro, Georgië, Kroatië, Bulgarije, Oostenrijk en Litouwen.

Negen andere landen landen voldoen aan de normen van het ministerie van Volksgezondheid en zijn geschikt voor het hervatten van normale vliegreizen maar hebben nog geen gesprekken met Israël gevoerd.

Deze landen zijn onder meer Vietnam, Taiwan, Australië, Hong Kong, Zwitserland, Slowakije, Letland, IJsland en Nieuw-Zeeland.

Een speciale categorie zijn landen waarvan het ministerie zegt dat daar binnenkort naar toe kan worden gevlogen, gezien het lage dodental of de mate van besmetting. Deze landen zijn onder meer Duitsland, Tsjechië, Hongarije, Denemarken, Finland, Estland, Malta, Japan en Thailand.

Advertentie (4)