Het is weer donderdag dus zoals u bent gewend een nieuw koosjer recept, deze keer Mexicaanse hamburgers met bloemtortilla’s een heerlijk pittig gerecht.
Jamie Geller zegt hierover “Mijn Mexicaans geïnspireerde hamburgers zijn gevuld met zwarte bonen en ancho chilipoeder en gegarneerd met guacamole en chilipepers. Serveer je burgers met warme bloemtortilla’s, verse limoenpartjes en rijst met maïs en paprika. Pittig heet is de enige nieuwe sensatie die ik graag toevoeg om veel gerechten wakker te maken“.
Ingrediënten
- 1/2 pond rundergehakt
- 1 poblano-peper, zonder zaadjes en in kleine blokjes gesneden
- 2 eetlepels ketchup
- ½ theelepel ancho chilipoeder
- ½ kopje zwarte bonen, gespoeld en uitgelekt
- 1 theelepel koosjer zout
- ¾ kopje guacamole
- 120 gram kan groene pepers, gehakt (optioneel)
- 8 bloemtortilla’s, in grote stukken van 10-15 cm gescheurd
Bereidingswijze
Verwarm de grill of bak de pan aan
Meng in een grote kom gehakt met poblano, ketchup, chilipoeder, zwarte bonen en zout. Vorm in 4 pasteitjes
Op de grill of in een grote koekenpan, kook hamburgers op middelhoog vuur aan elke kant gedurende 5 minuten voor gemiddelde gaarheid, 6 tot 7 minuten voor goed gaar. Breng over naar een serveerschaal
Leg op elke burger 2 eetlepels guacamole. Leg er desgewenst groene chilipepers op
Serveer met warme bloemtortilla’s om de saus op te soppen en rijst met maïs en paprika
Als je echt zin hebt in een broodje met je burger, ga dan traditioneel
Om tortilla’s op te warmen: in de magnetron, bedekt met een vochtige papieren handdoek gedurende 20 tot 30 seconden op medium.
In het kookboek Quick & Kosher Meals in Minutes van Jamie Geller, vind u nog meer heerlijke koosjere recepten.