Het is weer donderdag en zoals u van ons bent gewend, weer een nieuw koosjer recept. Deze week kip met pesto uit de oven.
Dit recept is makkelijk te bereiden, gluten vrij en koolhydraatarm.
Ingrediënten
- 450 gram dunne kippenkoteletten
- 4 stengels mini tomaten
- 225 gram sperziebonen
- wat zwarte peper, om te besprenkelen
- 1 pakje 3 minuten bruine rijst
- 10 blokjes bevroren basilicum
- 3 teentjes knoflook, geperst of 3 blokjes bevroren Garlic
- 3-4 eetlepels olijfolie
- 1/4 theelepel zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius. Leg de tomaten op een ingevette bakplaat. Bestrooi met zout, peper en olijfolie en bak 10 minuten.
Verwarm een grillpan op hoog vuur. Kruid de kip met peper en zout en gril drie minuten per kant of tot het gaar is. Snijd in reepjes.
Doe ondertussen de rijst gedurende 3-4 minuten in de magnetron (afhankelijk van de sterkte van uw magnetron) volgens de instructies op de verpakking. Breng op smaak met zout.
Stoom de sperziebonen. Doe de sperziebonen in een magnetronbestendige container met deksel. Voeg twee eetlepels water toe. Dek af en zet de sperziebonen drie minuten in de magnetron.
Maak je pesto. Combineer basilicum, knoflook, olijfolie en zout.
Zet je schalen in elkaar. Leg rijst op de bodem van elke schaal. Top met tomaten op de wijnstok, kip en sperziebonen. Besprenkel met pesto en meng voordat je gaat genieten.