Nieuw koosjer recept: hartige gebraden kalkoenvlees

Het is donderdag dus weer tijd voor een nieuw koosjer recept.

Deze week: hartig gebraden kalkoenvlees.

Ingrediënten

  • 1¾-kg donker kalkoenvlees om te braden dus vraag de poelier om een net
  • 3 teentjes knoflook, geperst of 3 blokjes bevroren knoflook
  • 2 theelepels droge mosterd
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijnblaadjes
  • 1/8 theelepel gemalen tijm
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel zwarte peper2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 kopje halfzoete witte wijn (zoals Châteauneuf)

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. 
  • Combineer in een kleine kom knoflook, mosterd, rozemarijn, tijm, zout, peper, olijfolie en citroensap tot je een pasta-achtige consistentie hebt.
  • Spoel het kalkoengebraad af, dep het droog en leg het in een bakvorm van 23 x 33 cm. 
  • Giet wijn op de bodem van de pan. 
  • Smeer de kruidenpasta over je braadstuk. 
  • Plaats in de oven en bak twee uur, onbedekt, af en toe rijgen.
  • Haal het gebraad uit de oven en dek af met aluminiumfolie. Laat 15 minuten afkoelen voordat je het snijdt.

Advertentie (4)