Nu vandaag, woensdag, de horeca, zwembaden musea en andere attracties open zijn gegaan, wordt ook duidelijk wat de nieuwe regels zijn. Wij vermelden deze hier zodat u op de hoogte bent bij uw bezoek aan het land en wie weet heeft de Nederlandse regering er ook iets aan.
Restaurants en cafés
Bedrijven met een capaciteit van 100 of minder personen mogen 100% bezetting hebben, bedrijven met meer vierkante meters mogen een bezettingsgraad van 85% hebben.
Zelfbediening is verboden
1,5 meter moet tussen de tafels worden gehouden
Peper- en zoutstrooiers en alle andere voorwerpen of serviesgoed dat niet wegwerpbaar is, moeten tussen klanten worden gedesinfecteerd
Tafels worden pas gedekt nadat de klanten zijn gaan zitten
Er wordt gebruikt gemaakt van wegwerp menu’s
Antibacteriële gel is aanwezig
Alle etenswaren die te zien zijn, moeten afgedekt zijn
Er moet vooraf worden gereserveerd, spontaan naar binnen lopen is er niet meer bij
Klanten moeten bij binnenkomst hun temperatuur laten meten
Iedere horecaonderneming moet één medewerker aanwijzen die moet zorgen dat de regels worden nageleefd
Zwembaden
6 m2 per persoon in het water en 10 m2 per persoon op het zonnedek
Natte sauna’s en jacuzzi’s moeten gesloten blijven; traditionele, droge sauna’s kunnen opengaan
Het aantal mensen in de kleedkamers moet worden beperkt tot het dubbele aantal douches ter plaatse
Een medewerker moet zijn aangesteld om ervoor zorgen dat de coronavirus regels worden nageleefd
Toeristische attracties
10 m2 meter per persoon in de attractieparken, 2 m2 meter per persoon tijdens ritten, behalve als ze lid zijn van dezelfde familie
Ritten moeten tussen deelnemers worden gedesinfecteerd
Waterparkattracties en speelattracties voor kinderen mogen niet open