Het is donderdag dus zoals u bent gewend van ons een nieuw koosjer recept. Deze keer met het oog op het naderende Pesach feest een recept dat u ook tijdens Pesach kan gebruiken.
Runderborst met knoflook, cola en abrikozenjam, ik herinner mij hoe mijn moeder dat vroeger, in iets gewijzigd recept, ook maakte en vond het leuk het recept op Kosher.com terug te vinden.
Ingrediënten
3 uien
2 kilo runderborst
4 teentjes knoflook, geperst of 4 blokjes bevroren knoflook
zout, naar smaak
peper naar smaak
1 theelepel gedroogde basilicum
1 eetlepel paprika
1/4 kopje Abrikozenjam
2 eetlepels citroensap
1 kopje cola (dieet of gewoon)
Bereidingswijze
Marineren
Spray een grote braadpan met olie of wrijf in met braadboter. Leg de uien in de pan en leg de runderborst erop.
Combineer de knoflook, kruiden, jam en citroensap en wrijf het op de runderborst. Giet de cola over het borststuk.
Marineer een uur bij kamertemperatuur of ‘s nachts in de koelkast.
Braden
Verwarm de oven voor op 165* Celsius.
Kook afgedekt, hou 45 minuten per 1/2 kilo vlees aan en bedruip het af en toe met cola en jus. Haal het laatste half uur het deksel weg.
Laat het volledig afkoelen of zet het een nacht in de koelkast voor de volgende dag.