Nieuw koosjer recept: gekruid rundvlees kanafeh

Gekruid rundvlees kanafeh. Screenshot YouTube

Zoals elke week een nieuw koosjer recept. Deze week is het recept gekruid rundvlees kanafeh.

Kanafeh is een traditioneel dessert uit het Midden-Oosten gemaakt met dunne strengen geraspte filodeeg genaamd Kadaif (dunne Turkse noedels). Het is meestal gevuld met kaas en gedrenkt in een suikerachtige siroop op smaak gebracht met roos of sinaasappel en gegarneerd met gehakte noten, je vind hier een traditioneel kanafehrecept.

Dit recept van Jamie Geller is echter anders en we maken een hartige, met vlees gevulde versie van kanafeh.

In plaats van boter gebruiken we extra virgin olijfolie om de strengen van filodeeg te coaten en op smaak te brengen en we brengen smaakvol gekruid rundvlees aan. We vullen met een zoete siroop om het traditionele recept na te bootsen.

Ingrediënten

1 kopje water
½ kopje suiker
340 gram. Kadayif (versnipperd filodeeg)
½ kopje Extra Vergine Olijfolie, plus een extra eetlepel om te frituren
½ theelepel kaneel
½ theelepel komijn
½ theelepel zout
350 gram rundergehakt of lamsvlees

Bereidingswijze

Haal de kadaif (geraspte filo) uit elkaar en doe ze in een grote kom.

Giet de ½ kopje olijfolie erover en meng tot al het deeg is bedekt.

Meng het suikerwatermengsel door het water en de suiker te koken tot het een stroperige consistentie in ongeveer 5 minuten heeft bereikt.

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en besprenkel een eetlepel olijfolie in de pan.

Voeg de kaneel, komijn en zout toe en meng. Voeg het gehakt toe en meng af en toe tot het in ongeveer 7 minuten gaar is.

Plaats een schone middelgrote frituur op middelhoog vuur en besprenkel een eetlepel olijfolie.

Voeg de helft van de kadaif toe en druk met een spatel gelijkmatig op de bodem van de pan.

Leg het gekookte rundergehakt bovenop de kadaif, verdeel het gelijkmatig, gevolgd door de resterende kadaif (ook gelijkmatig ingedrukt) om de lagen te voltooien.

Kook 5 minuten tot de bodem goudbruin begint te worden.

Plaats een bord bovenop de pan en draai de kanafeh voorzichtig op het bord.

Schuif de kanafeh vervolgens terug in de pan en bak de andere kant 5 minuten.

Besprenkel het suikerwatermengsel gelijkmatig over de kanafeh.

Breng het over naar een serveerschaal en geniet ervan!

Advertentie (4)