Zo maak je de ultieme ‘Hamansoren” koekjes voor Poeriem

Hamansoren. Screenshot YouTube

Hanukkah heeft zijn gefrituurde sufganiyot (gelei donuts); Purim heeft zijn gebakken hamantaschen, of “oznay Haman” (“Haman’s oren”).

Israel21C maakte een stapsgewijze handleiding voor het bakken van uw eigen driehoekige Purim-gebak, gevuld met Nutella, in de nieuwste video in de populaire Tayim-kookserie. De ingrediënten en bereidingswijze staan onder de video.

Nutella Hamantaschen recept

Deeg ingrediënten:
1 kopje boter
½ kopje suiker
1 ei
Snuifje zout
theelepel vanille
2 ½ + 1 eetlepel bloem
Poedersuiker voor gekoelde koekjes
Plus Nutella voor het vullen

Topping:
een reep witte en donkere chocolade die afzonderlijk is gesmolten.
gepelde pistachenoten, gemalen in de keukenmachine

Instructies voor deeg, montage en bakken:
1. Verwarm de oven voor op 175 Celsius
2. Klop de boter en suiker met een mixer samen.
3. Voeg het ei en de vanille toe en meng om te combineren.
4. Voeg bloem en zout toe en meng tot het deeg samenkomt en van de zijkanten van de mengkom trekt.
5. Leg het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak. Rol uit tot een dikte van 4-5 mm en snijd cirkels van 7,5 cm uit met een koekjessnijder.
6. Spuit 1 theelepel vulling in het midden van elke cirkel en vouw de randen op in een driehoek. Knijp de randen samen.
7. Bak gedurende 10-12 minuten, of tot de randen en onderkant goudbruin zijn.
8. Laat volledig afkoelen en bestrooi met poedersuiker, of besprenkel met chocolade en decoreer met gemalen pistachenoten

Advertentie (4)