Laten het makkelijk houden maar wel lekker, deze week. Het nieuwe koosjere recept van Kosher.com is te lekker en geeft je een ‘boost’ in deze coronavirus tijden.
Gegrilde kip koteletten met zoete rozemarijn, is simpel om te maken en je likt je vingers er bij af.
Ingrediënten
2 eetlepels fijngehakte verse rozemarijn
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel gerookte paprika
schil van 1 citroen
1/2 theelepel zeezout
versgemalen peper
4 kippenborsten zonder botten, zonder vel, elk in tweeën gesneden tot 2 koteletten
1 theelepel Dijon-mosterd
1 eetlepel dadels
1/4 kopje extra virgin olijfolie
Bereidingswijze
Meng mosterd, dadels, olie, rozemarijn, knoflook, rokerige paprika, citroenschil, zout en peper. Verspreid over kip en laat het geheel maximaal een uur marineren
Grill in grillpan op middelhoog vuur ( of onder de grill op 200*C), draai om wanneer de randen wit worden en de kip er enigszins ondoorzichtig uitziet. Gebruik eventueel een vleesthermometer om te controleren op gaarheid.