Nieuw koosjer recept: Traditioneel Stoofvlees

Foto Kosher.com

Het is donderdag daarom zoals gebruikelijk een nieuw koosjer recept. Deze week houden we het gemakkelijk en maken we stoofvlees. Een recept van Nechama Norman van Kosher.com.

Er is een reden waarom stoofvlees zo’n iconische reputatie heeft verdiend. Het is gemakkelijk, smaakvol, zacht als boter en optimaliseert comfortvoeding. En je kan het ook nog eens heel goed invriezen.

Ingrediënten (voor 6 personen)

  • 1,3 kilo stoofvlees
  • 1 ui, in stukjes hakken
  • 2 wortels, in blokjes snijden
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 kopjes water of bouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 theelepels zout
  • 1/2 theelepel zwarte peperkorrels

Bereidingswijze

  • Verwarm een braadpan voor op 120*C
  • Verhit een braadpan op middelhoog vuur en voeg het vlees toe
  • Haal het vlees uit de pan als het aan alle kanten geroosterd en bruin is
  • Doe nu de ui, selderij, wortelen en knoflook in de pan. Bak tot de groenten bruin beginnen te worden. Voeg water of bouillon toe en doe het vlees terug in de pan. Voeg laurierblaadjes, zout en peperkorrels toe.
  • Dek de pan goed af en bak gedurende twee en een half uur, of tot het vlees mals genoeg is. Gooi de peperkorrels en laurierblaadjes weg voordat u ze serveert. Serveer over eiernoedels.
Advertentie (4)