Het is donderdag dus zoals gebruikelijk een nieuw koosjer recept. Deze keer gevulde kippenborst zoals in het Midden Oosten wordt gegeten. (via kosher.com) En dat is toch lekker…..
Ingrediënten (voor 6 personen)
6 kipfilets
paprika
2-3 eieren, losgeklopt
voeg zout en peper naar smaak toe
1 kopje broodkruimels
olie om te frituren
Olijven en noten vullen
2 kopjes ontpitte olijven , goed gespoeld
1 teentje knoflook
1/2 kopje verse gehakte peterselie
1 kop (50 gram) walnoten of pecannoten, niet geroosterd
1/4 kopje olijfolie
1 eetlepel verse gehakte rozemarijn
Bereidingswijze
Combineer olijven, knoflook, peterselie, noten en olijfolie in een blender. Blend het tot het mengsel gelijkmatig maar enigszins grof is.
Mix het met de rozemarijn
Bereidingswijze kip
Doe een kipfilet in een plastic zak en sla het tot het plat en dun is. Bestrooi met een beetje paprika.
Verspreid de kip met een dunne laag vulling en rol het in een lange jelly roll. Wikkel stevig in plasticfolie om een gelijkmatige rol te krijgen en plaats het in een rechthoekige schaal. Herhaal dit voor alle kipfilets.
Bedek de schaal en vries het geheel in gedurende een uur.
Maak twee borden klaar: een met losgeklopte eieren, zout en peper en een met broodkruimels. Haal de kiprolletjes uit de vriezer en verwijder de plastic verpakking. Dompel elke rol in het eimengsel, gevolgd door de broodkruimels.
Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. De olie moet de kiprolletjes gedeeltelijk bedekken. Bak de kiprolletjes aan alle kanten goudbruin. Haal ze daarna uit de pan.
Snijd elke rol in twee stukken op de diagonaal en dien het heet op
Eetsmakelijk