Het is donderdag dus weer tijd voor een nieuw koosjer recept. Deze week kip met provençaalse kruiden en geroosterde groenten. Het is nu eenmaal gebruikelijk dat er op vrijdagavond kip wordt gegeten, een traditie die bij de meeste Joodse gezinnen in ere wordt gehouden.
Ingrediënten
Kippenpoten met dij, afhankelijk van het aantal personen
Cherry Tomaten, in tweeën gesneden, 1 kopje vol
In blokjes gesneden rode ui
1/4 kopje Extra virgin olijfolie
In blokjes gesneden gele pompoen
Maïskorrels
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 180* celcius
Verspreid de in blokjes gesneden groenten over de onderkant van de ovenschaal
Besprenkel met de extra virgin olijfolie en kruid royaal met zeezout, peper en Herbs de Provence
Leg de kippenpoten op de groenten en wrijf in met extra virgin olijfolie en breng op smaak met zeezout, peper en Herbs de Provence .
Bedek de ovenschaal met folie en laat het 30 minuten in de oven roosteren
Verwijder na 30 minuten de folie en bak nog 30 minuten onafgedekt tot de kip lichtbruin is.
Eventueel kan je het serveren met je favoriete salade