Op Kosher.com vonden we een uniek koosjer recept namelijk kip steaks. Dat zijn stukken kip waar de meeste botjes en de huid vanaf zijn, met uitzondering van het belangrijkste bot.
Met een mix van uien, olie, citroensap en oregano erover heen en laten marineren krijg je iets wat meer dan lekker smaakt.
Ingredienten
kip steaks, afhankelijk van het aantal personen
hete paprika, om te besprenkelen
knoflook poeder, om te besprenkelen
Om te marineren
3 blokjes gebakken ui (zijn in diepvries te koop)
3 eetlepels olie
3 eetlepels citroensap
kleine 1/2 eetlepel oregano
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze marineren
Combineer uien, olie, citroensap en oregano in een bakvorm van 20 bij 30 centimeter. Schud royaal zout en peper naar smaak en meng om te combineren.
Leg de kip steaks een voor een in de pan en keer ze om in de marinade. Bestrooi elke stuk licht met hete paprika en knoflookpoeder. Marineer minimaal een uur, draai twee keer om.
Koken
Spuit een grote grillpan met kookspray en verwarm op hoog vuur tot bijna gaat roken. Plaats de steaks in de grillpan en zet het vuur laag tot middelhoog. Grill gedurende 10 minuten of tot de kip voor driekwart gaar lijkt. Draai de steaks om en grill nog eens zeven minuten.