Nieuw koosjer recept: vegetarische tofu roerbak met pinda’s

Zoals u van ons inmiddels gewend bent, plaatsen wij elke donderdag een nieuw koosjer recept. Ditmaal een vegetarisch recept.

Vele lezers van onze website hebben ons de afgelopen maanden gevraagd om meer rekening te houden met vegetariërs. “Waarom altijd een recept met vlees? Doe eens een recept voor ons als vegetariërs”, was de strekking van velen.

Wel, u wordt op uw wenken bediend. Hier is het nieuwe recept van deze week: tofu roerbak met pinda’s.

Tip: Serveer het met Aziatische noedels of met gestoomde rijst. 

Ingrediënten

  • 1 theelepel plantaardige olie
  • 1 pakket bevroren roerbakgroenten
  • ½ theelepel fijngehakte verse gember
  • zout en peper naar smaak
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 kopje maizena
  • zout en peper naar smaak
  • 1 stevige tofu (400 gram), uitgelekt en in blokjes
  • ½ kopje plantaardige olie
  • ¾ kopje pindasaus
  • ¼ kopje gehakte pinda’s

Bereidingswijze

  • Stap 1 Verhit de olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur en kook de groenten gaar. Voeg de gember toe en breng op smaak met peper en zout. Haal de groenten uit de koekenpan en zet opzij.
  • Stap 2 Doe de eieren in een kom. Meng de maïzena, het zout en de peper in een aparte kom. Doop tofublokjes eerst in het ei en vervolgens het maïzena-mengsel om te coaten.
  • Stap 3 Verhit de resterende olie in de koekenpan of wok op matig vuur en kook de gecoate tofu slechts 5 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Roer de pindasaus en pinda’s erdoor. Blijf koken en roeren tot de saus is ingedikt en de tofu goed is bedekt. Serveer met de groenten.

Advertentie (4)