Sara Bachrach (1887-1982) was meer dan 60 jaar dé bloemist van het Rembrandtplein en werd daarom ook wel de bloemenkoningin genoemd, waar heel bekend Amsterdam bij in de rij stond.
Al in 1912 verkocht Tante Saar bloemen op het Rembrandtplein. Eerst vanuit een mand, later vanuit haar bloemenstal tegenover het revue-café Saint-Germain-des-Pres, schrijft AT5.
Toen Tante Saar in 1962 haar 50-jarig jubileum vierde, was het Tom Manders, die vaak in het revue-café te zien was als Dorus, die haar naar de bloemenveiling in Aalsmeer reed om haar in het zonnetje te zetten.
De Amsterdammers waren verzot op hun bloemenkoningin. Ondanks dat heeft ze geen makkelijk leven gehad.
Ze groeide op in armoede en vanwege haar joodse afkomst bracht ze de Tweede Wereldoorlog in verschillende concentratiekampen door. Ze verloor hier ook verschillende (klein)kinderen.
Een paar jaar geleden deed de gemeente een oproep om tenaamstellingen in te dienen voor bruggen die nu alleen maar een nummertje hebben. Voor Brug 31 over de Herengracht, ter hoogte van het Thorbeckeplein, kwam de vraag deze om te dopen tot Tante Saarbrug.
De brug uit 1734 kreeg de naam. En gisteren was het moment waarop de naambordjes onthuld worden in het bijzijn van de familie van Tante Saar.
Op initiatief van de gemeente vond in het bijzijn van de familie een officiële onthulling plaats. Daarbij gaf stadsdeelbestuurder Micha Mos een speech, gevolgd door de kleindochter van Sara Bachrach genaamd Simone Haller. Daarna volgde er een intermezzo met muziek en de onthulling.