Het is weer donderdag dus tijd voor en nieuw koosjer recept.
Deze keer ‘kalkoen in abrikozen honing’. En het gerecht is glutenvrij.
Onder de video vind u de ingrediënten en bereidingswijze.
Eetsmakelijk!
Ingrediënten
- Kalkoenborst
- Eikelpompoen gesneden in halve cirkels
- 1-2 eetlepels olijfolie
- Twee geschilde witte wortel
- 1-2 eetlepels (Gefen) Honing
- Kleine stukjes gesneden zwarte peper
- 2–3 eetlepels granaatappelsap
Voor de marinade
- 1 pot Tuscanini Abrikozen Fruitpasta
- 1 eetlepel gerookte paprika
- 1 eetlepel gegranuleerde knoflook
- 1 eetlepel gegranuleerde ui
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel vers gemalen zwarte peper
Bereidingswijze
Spray de oven schaal ruim met olie
Snijd gepelde pastinaak in kleine rondjes en leg de platte kant naar beneden op de bakplaat.
Snijd de eikelpompoen in halve manen en leg de platte kant naar beneden op de bakplaat.
Besprenkel met olijfolie, zout en peper naar smaak.
Besprenkel met honing. Voeg gesneden ui toe aan het midden van de oven schaal.
Combineer marinade ingrediënten en meng in een kom. En zet opzij.
Laat het mes voorzichtig onder de huid van de kalkoenborst lopen om een zak te maken.
Scheid de huid niet volledig van kalkoen.
Voeg marinade toe aan de onderkant van de kalkoen, wrijf het in om ervoor te zorgen dat de marinade elk deel van de kalkoen bedekt.
Leg de kalkoen bovenop de uien op de bakplaat en voeg vervolgens de marinade toe aan de bovenkant van de kalkoen.
Zorg ervoor dat u marinade in de zak tussen de huid en kalkoen krijgt en trek de huid terug op zijn plaats.
Voeg granaatappelsap toe aan de randen van de bakvorm.
Plaats de oven schaal in de oven op 190*C gedurende 35 minuten, laat dan zakken tot 176* C en laat nog 30-40 minuten koken tot de huid knapperig is en de kalkoen gaar is.