Pioniers van het eerste uur als toenmalig NIK-secretaris Joop Sanders en de (toen) jonge internetters Danny Schilo en Avi Bercovich zagen in dat internet, toen nog gophernet geheten, hèt medium kon worden waaraan het NIK behoefte zou hebben. En niet ten onrechte, want de Joden wonen nu eenmaal verspreid en dan is hen via internet te bereiken uiteraard het allergemakkelijkst.
Naam veranderd
Dat concept is sindsdien niet veranderd. Dat geldt uiteraard wel voor de inhoud van de site, die vrijwel van meet af aan de naam NIKnet zou gaan dragen. Het logo van de site, vervaardigd door Avi Bercovich, is nog immer ongewijzigd. Na twee jonge, creatieve en enthousiaste webmasters in de persoon van Bercovich en diens opvolger Uri Roos werd, een jaar of drie geleden, besloten de site grondig te vernieuwen en dat door een extern bureau te laten doen. De naam van de site is recent veranderd van NIK-net dat geen uiting was van het Joodse karakter van de site, in “NIK organisatie van Joodse Gemeenten in Nederland – Nederlands Jodendomâ€.
Maak ook eens kennis met de broertjes en zusjes van nik.nl!
En, zoals het met een opgroeiend kind vaak gaat, heeft de site ook broertjes en zusjes gekregen. Zo is er voor het onderwijs aan kinderen de site www.Jeled.net en voor wie werkelijk alle sites met betrekking tot iets Joods èn Nederlands wil vinden is er de site www.Joodsnederland.nl waar is gestart met het grootste overzicht aan links met betrekking tot de combinatie Joods en Nederlands die op internet is te vinden. Ook uniek, maar dan in internationaal verband, is het overzicht op NIK.nl van kasjroetlijsten uit de hele wereld.
Heel veel informatie
Ledenkorting
Via NIK.nl kunnen ook de producten van Jad Achat worden aangeschaft. Ter gelegenheid van het bereiken van z’n bar mitswa geeft NIK.nl/winkel.asp – de Jad Achat internetwinkel dus – voortaan ledenkorting.