Gehandicapte dieren krijgen een nieuw leven op de Freedom boerderij in Moshav Olesh

Op de Freedom Farm in Moshav Olesh heeft zelfs een driepotige koe een toekomst. Opgericht door dierenrechtenactivisten, herbergt de boerderij 240 dieren die eigenlijk moesten worden geslacht,  maar nu genieten van een goed leven en voldoende liefde. Een reportage van Ynet .

Freedom Farm is opgericht door dierenrechtenactivisten Adit Romano, een 52-jarige ex. business executive, en Meital Ben Ari, 38, die in de techniek werkte.

“Als je wilt dat mensen hun hart openstellen voor deze dieren, moeten we ze dichterbij brengen”, zegt Romano, terwijl hij twee varkens streelt die Yossi en Omri heten. De meeste van de bijna 240 dieren in de faciliteit werden opgevoed voor de slacht.

De meeste van de bijna 240 dieren in de Freedom farm werden opgevoed voor de slacht. Sommige werden geschonken door boeren die ervoor kozen om ze te redden. Anderen, zoals het varken Miri , die in een greppel met een gebroken been werd gevonden, werden ergens gedumpt.

De Freedom farm dient als een opvangcentrum voor grotendeels gehandicapte dieren en als een educatief centrum voor bezoekers.  Ben Ari zegt dat kinderen met speciale behoeften in het bijzonder genieten van rondleidingen door de boerderij en haar 2 hectare groene weiden, stallen en een schuur in Moshav Olesh, een agrarische gemeenschap in centraal Israël.

De meest recente toevoeging van de boerderij is Nir, een vijf maanden oude koe met een beenprothese om er een te vervangen die kapot was en vervolgens werd geamputeerd.nadat een van haar benen moest worden geamputeerd. Na de amputatie heeft Freedom Farm heeft geld ingezameld voor de prothese en medische zorg via een internet crowd funding-campagne.

Advertentie (4)